Für's Januar-Loch

Haselnuss-Bramata

Willkommen im 2015!


Ein perfektes Rezept für die Tage nach den üppigen Weihnachtsessen, die perfekt ins Januarloch passt und warm hält…


Für 4 Personen
500 ml Gemüsebouillon
200 ml Vollmilch
Salz 
Pfeffer
frisch geriebene Muskatnuss
150 g Bratmata (grober Maisgries)
50 g gemahlene Haselnusskerne
4 El grob gehackte Haselnüsse
4-5 El Olivenöl 
½ Tl Chiliflocken
2-3 El Butter
80 g geriebener Pecorino 

        1.     Gemüsebouillon und Milch aufkochen. Bramata und gemahlene Haselnüsse unter Rühren mit einem Schneebesen zugeben. Mit Salz, Pfeffer und Muskat würzen und bei milder Hitze 10 Min. quellen lassen, dabei häufig umrühren.

        2.     Inzwischen die Haselnüsse hacken und in 2 El heißem Öl goldbraun rösten. Mit Salz und Chiliflocken würzen.

       3.     Butter und Pecorino unter die Polenta rühren. Auf einem feuchten Holzbrett oder auf einer großen Platte verteilen. Mit Haselnussblättchen bestreuen und mit etwas Olivenöl beträufeln.

       Und dann geniessen :-)

Kommentar schreiben

Kommentare: 6
  • #1

    Myriam (Dienstag, 25 Oktober 2016 21:32)

    Die ist oberlecker!! Grossartiges Rezept.

  • #2

    Karina Mccay (Sonntag, 05 Februar 2017 16:36)


    Its such as you learn my mind! You appear to know a lot approximately this, such as you wrote the guide in it or something. I believe that you simply could do with some % to force the message home a bit, but instead of that, that is excellent blog. A great read. I will certainly be back.

  • #3

    Michell Digirolamo (Montag, 06 Februar 2017 11:26)


    I do agree with all of the ideas you have offered in your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for newbies. May you please lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

  • #4

    Carry Tubb (Dienstag, 07 Februar 2017 11:21)


    Howdy would you mind letting me know which web host you're using? I've loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price? Thanks a lot, I appreciate it!

  • #5

    Teofila Needleman (Donnerstag, 09 Februar 2017 18:41)


    Great article! That is the kind of information that are supposed to be shared across the web. Shame on Google for now not positioning this post upper! Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

  • #6

    Bethany Coombs (Freitag, 10 Februar 2017 04:43)


    My relatives all the time say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting familiarity everyday by reading such good articles.